Miyakoichi makaron do yakisoba, 5szt. x 150g
Opis
Świeży makaron do yakisoba Miyakoichi został uprzednio ugotowany na parze, przez co jest od razu gotowy do smażenia. Ponieważ nie ma żadnych dodatków, można go przyrządzić z ulubionym sosem, np. typu Worcester, Tonkatsu, lub sosem sojowym. Przed otwarciem makaronu nie trzeba przechowywać w lodówce. Spróbuj dodać ich do okonomiyaki!
Nazwa "Yakisoba" dosłownie oznacza "smażony makaron", przy czym "soba" odnosi się do rodzaju makaronu popularnego w Japonii.
Tradycyjnie Yakisoba składa się z makaronu soba, który jest gruby i mocno ciągnący się, smażonego z kawałkami mięsa (najczęściej wieprzowiny lub kurczaka), warzywami (takimi jak kapusta, marchewka, cebula), a także specjalnym sosem Yakisoba. Sos ten jest słodko-kwaśny, o wyrazistym smaku i zapachu, nadając Yakisobie charakterystyczny aromat i smak.
Yakisoba jest popularne jako uliczna przekąska, podawane na festiwalach i targach, ale także jako danie przygotowywane w domu lub serwowane w restauracjach.
Przygotowanie:
Usmaż makaron, dodaj wybrany sos, wymieszaj i dodaj ulubione składniki, np. mięso czy warzywa.
Skład : mąka PSZENNA, oleje roślinne, aminokwasy, sól, substancja konserwująca (Kwas mlekowy), szafran.