Otafuku Sos do Yakisoba, wegański-500g
Opis
Zdaniem wielu, znany w Japonii street-food yakisoba zawdzięcza swą niewątpliwą popularność właśnie temu charakterystycznemu sosowi. Sos do yakisoba jest sosem owocowo-warzywnym, za którego kompleksowy i niepowtarzalny smak odpowiada mieszanka sosu sojowego, warzyw, takich jak pomidor, cebula, marchewka i czosnek oraz owoców, takich jak daktyle, brzoskwinie, pomarańcze i jabłka. Dynamiczne, owocowe smaki tego sosu idealnie kontrastują ze smakiem umami mięsa oraz świetnie akcentują smażone potrawy. Sos firmy Otafuku to najchętniej kupowany w Japonii sos do yakisoba, zwłaszcza ze względu na jego wyjątkowy aromat czosnokowo-cebulowy, który oddaje smak autentycznej, usmażonej na żeliwnej płycie yakisoby.
Dzięki starannie dobranym składnikom pochodzenia roślinnego, sos jest w 100% wegański.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.