Otafuku sos do Okonomiyaki - wegański, 500g
Opis
Sos do Okonomiyaki firmy Otafuku to najbardziej znany, najczęściej wybierany sos do popularnego, japońskiego dania street-foodowego okonomiyaki. Jest to proste w wykonaniu danie, przypominające omlet lub frittatę, w którym nie może zabraknąć mąki, kapusty, a także jedynego w swoim rodzaju sosu, bez którego potrawa ta nie posiadałaby swojego charakterystycznego smaku.
Okonomiyaki Sōsu Vegan to gęsty, owocowo-warzywny sos o łagodnej słodyczy, lekkiej kwaskowatości oraz głębokim, złożonym smaku umami. Dzięki brakowi ekstraktu z ostryg oraz pozostałych mięsnych składników, stanowi on idealną alternatywę dla wegan oraz osób wielbiących wegańską kuchnię. W jego składzie znajdują się między innymi warzywa (pomidory, cebula, marchewka), owoce (jabłka, daktyle), a także odpowiadające za smak umami sos sojowy oraz grzyby shiitake. Całość stanowi pyszną i różnorodną mieszankę, która perfekcyjnie łączy się ze smakiem smażonych naleśników okonomiyaki.
Opakowanie o pojemności 500g, posiadające specjalną, praktyczną zatyczkę zapobiegającą wyciekaniu sosu.
Skład: cukier, melasa, pasta pomidorowa, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, sól), pasta z jabłek, sól, ocet zbożowy, skrobia, pasta z cebuli, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, sok z daktyli, ekstrakt z marchwi, guma ksantanowa, ekstrakt z czosnku, grzyby shiitake w proszku.