House Vermont Curry średnio ostre z jabłkiem i miodem 12 porcji, 230g
Opis
Skosztuj najpopularniejszej w Japonii marki curry od firmy House! Vermont Curry to ceniony od ponad 60 lat smak japońskiego curry na bulionie drobiowo-wieprzowym, które w przeciwieństwie do klasycznego, ostrego curry posiada wyważony, łagodniejszy smak dzięki dodatkowi jabłek oraz miodu. Ich słodycz sprawia, że zarówno dorośli i dzieci mogą delektować się tym aromatycznym i treściwym japońskim daniem. Jego kremowa konsystencja świetnie pasuje z kleistym ryżem krótko ziarnistym.
W wersji średnio ostrej otrzymasz delikatnie zaostrzone curry, którego ostrość w skali na 5 można ocenić na 2. Opakowanie zawiera kostki Vermont Curry przewidziane na 12 porcji.
Sposób przygotowania 12 porcji (w razie potrzeby dostosuj ilość składników do ilości przygotowywanych porcji):
- Pokrój w dużą kostkę cebulę (800g), ziemniaki (450g), marchewkę (200g) oraz wybrane mięso (500g).
- Wrzuć pokrojone składniki do garnka i podsmaż je lekko na oleju.
- Wlej 1400ml wody do garnka i gotuj całość, aż składniki zmiękną do preferowanej konsystencji (ok. 15 min).
- Zgaś ogień, podziel całe opakowanie Vermont Curry na kostki i dodaj do garnka. Wymieszaj całość, tak aby rozpuścić kostki curry.
- Włącz ponownie mały ogień i zredukuj sos do preferowanej konsystencji (ok. 10 min) - Gotowe!
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: olej palmowy, olej rzepakowy, jabłko, miód, mąka PSZENNA, cukier, sól, curry w proszku, ziemniak, zielona kapusta, kapusta pekińska, przyprawa, pigment karmelowy, dekstryna, przyprawy, hydrolizowane białko, sos w proszku, środek zakwaszający, emulgator. Może zawierać śladowe ilości soi.