Kewpie sos spaghetti z ikrą dorsza tarako, 2 porcje x 23g
Opis
Firma Kewpie, producent najbardziej rozpoznawalnego japońskiego majonezu, słynie z produkcji najróżniejszych sosów, lecz jedną z najpopularniejszych serii stanowią sosy do spaghetti. Choć spaghetti to potrawa typowo włoska, Japończycy lubią przygotowywać ten makaron we własnym stylu, wykorzystując do tego typowe dla rodzimej kuchni składniki. Jednym z nich jest ikra dorsza tarako, która posiada charakterystycznie morski smak.
Sos do spaghetti Tarako od firmy Kewpie został zrównoważony dodatkiem masła, dzięki czemu posiada przyjemną, kremową konsystencję oraz delikatny, lekko słony smak. Ponadto, w opakowaniu znajdziemy saszetki z drobno posiekanymi wodorostami nori, którymi możemy posypać gotowy makaron w celach dekoracyjnych, a także w celu wzmocnienia smaku umami sosu.
Skład: IKRA DORSZA, olej przetworzony, olej roślinny (palmowy, rzepakowy, SOJOWY), MASŁO, sól, cukier, olej aromatyzujący, ekstrakt z OWOCÓW MORZA, hydrolizat białka zwierzęcego, glukoza, olej MAŚLANY / glutaminian sodu, substancja zagęszczająca (guma z nasion tamaryndowca), barwnik monascus, posypka: wodorosty aonori.