Misuzu Koya-dofu liofilizowane tofu 4szt., 66g

Misuzu Koya-dofu liofilizowane tofu 4szt., 66g   |   JaponiaCentralna.pl
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,90 zł 12,90 zł 11.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.66667
Producent: -
Kod produktu: PR397
Pin It

Opis

Kōya-dōfu, czyli liofilizowane tofu, to jeden z trwalszych japońskich produktów spożywczych jakie znajdziemy w japońskiej spiżarni, i na którym polegać można w dowolnej sytuacji. Powstaje ono w procesie liofilizacji, czyli usuwania wody poprzez zamrażanie oraz suszenie, dzięki czemu tofu w pełni zachowuje naturalne składniki odżywcze, eliminując tym samym możliwość rozwoju niepożądanych drobnoustrojów. Koya-dofu obfituje w białko, żelazo i potas, dzięki jest wysoce odżywcze i stanowi znakomite uzupełnienie diety.

Koya-dofu jest proste w przygotowaniu. Przed użyciem należy je ponownie nawodnić poprzez namaczanie w gorącej wodzie, w trakcie którego tofu zwiększa swoją objętość. Po upłynięciu niecałych 10 minut najlepiej je dodatkowo przemyć w zimnej wodzie, wyciskając na koniec nadmiar wody, którą tofu wchłonęło. Tak przygotowane koya-dofu znakomicie pasuje jako dodatek do zup, potraw gotowanych na wolnym ogniu lub do zamarynowania w sosie typu tsuyu.

 

Skład: SOJA, koagulant, wodorowęglan sodu

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl