Misuzu Koya-dofu liofilizowane tofu 4szt., 66g
Opis
Zaproś do swojej kuchni tradycyjny smak Japonii z Misuzu Koya-dofu!
Misuzu Koya-dofu to wyjątkowy rodzaj tofu, który przeszedł proces liofilizacji, czyli suszenia przez mrożenie. Dzięki temu zyskuje długą trwałość i niezwykle ciekawą, gąbczastą strukturę po przyrządzeniu. To klasyczny składnik kuchni japońskiej, znany i ceniony od wieków, szczególnie w regionie Shinshū, z którego pochodzi.
Misuzu Koya-dofu nada się idealnie do potraw jednogarnkowych (nabemono), takich jak sukiyaki czy oden, zup (np. misoshiru z dodatkiem warzyw i glonów), dań duszonych w sosie sojowym i mirinie, kuchni wegańskiej i wegetariańskiej jako zdrowe źródło białka.
Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków – tylko soja, woda i pasja przekazywana przez pokolenia. Misuzu Koya-dofu to zdrowy, wegański wybór, który wprowadzi do Twojej kuchni odrobinę japońskiej harmonii!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: SOJA, koagulant, wodorowęglan sodu.