Misuzu Koya-dofu liofilizowane tofu 4szt., 66g
Opis
Kōya-dōfu, czyli liofilizowane tofu, to jeden z trwalszych japońskich produktów spożywczych jakie znajdziemy w japońskiej spiżarni, i na którym polegać można w dowolnej sytuacji. Powstaje ono w procesie liofilizacji, czyli usuwania wody poprzez zamrażanie oraz suszenie, dzięki czemu tofu w pełni zachowuje naturalne składniki odżywcze, eliminując tym samym możliwość rozwoju niepożądanych drobnoustrojów. Koya-dofu obfituje w białko, żelazo i potas, dzięki jest wysoce odżywcze i stanowi znakomite uzupełnienie diety.
Koya-dofu jest proste w przygotowaniu. Przed użyciem należy je ponownie nawodnić poprzez namaczanie w gorącej wodzie, w trakcie którego tofu zwiększa swoją objętość. Po upłynięciu niecałych 10 minut najlepiej je dodatkowo przemyć w zimnej wodzie, wyciskając na koniec nadmiar wody, którą tofu wchłonęło. Tak przygotowane koya-dofu znakomicie pasuje jako dodatek do zup, potraw gotowanych na wolnym ogniu lub do zamarynowania w sosie typu tsuyu.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: SOJA, koagulant, wodorowęglan sodu