Clearspring prawdziwe Japońskie organiczne tofu 300g





Opis
Prawdziwe organiczne tofu wyprodukowane w Japonii z naturalnych składników.
- wegańskie
- bez GMO
- bez glutenu
Producent tego tofu jest zaangażowany w doskonalenie produktu od 1973 roku i produkuje tofu według unikalnej receptury Clearspring, używając tylko 3 składników: świeżej wody, całych ziaren soi i nigari (naturalnie występujący bogaty w minerały koagulant pochodzący z wody morskiej).
Clearspring zawsze koncentruje się na opracowywaniu nowej innowacyjnej żywności ekologicznej, która łączy tradycję z wygodą, ekonomiczną produkcję z ekologicznym zrównoważeniem i jakością bez kompromisów. Opracowanie kremowego gładkiego Long Life Organic Tofu zajęło kilka lat zgodnie z tymi zasadami.
Wykonane z zaledwie trzech składników:
- Najwyższej jakości całe organiczne ziarna soi, które są specjalnie uprawiane na zamówienie dla firmy Clearspring. Zgodnie z prawem oznacza to, że soja musi być uprawiana w sposób zrównoważony, uprawiana bez użycia sztucznych nawozów, pestycydów i nie może być modyfikowana genetycznie. Certyfikacja ekologiczna oznacza również, że proces produkcji tofu nie zezwala na powszechnie stosowane środki ułatwiające przetwarzanie, takie jak środki przeciwpieniące, wybielacze lub konserwanty.
- Nigari, naturalnie występujący bogaty w minerały koagulant pochodzący z wody morskiej. Podstawą nigari jest chlorek magnezu, co czyni tofu dobrym źródłem zarówno magnezu, jak i chlorku.
- Świeża woda z regionu góry Fuji.
Skład: woda, ziarna soi*, substancja wiążąca : nigari (chlorek magnezu). *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych