Naogen Moromi no Shizuku premium sos sojowy, 200 ml
Opis
Sos sojowy premium Moromi no Shizuku, to specjalność wytwórni shōyu Naogen z miasta Kanazwa w prefekturze Ishikawa, trudniącej się produkcją sosów sojowych już od 1825 roku. Ich sosy sojowe powstają z wyjątkowo odżywczej, bogatej w białka oraz witaminę B i E odmiany soi enrei. Moromi no Shizuku jest ponadto sosem typu marudaizu, co znaczy, że powstaje wyłącznie z pełnych ziaren soi, dzięki czemu jego smak jest zarówno łagodniejszy i bogatszy w porównaniu do klasycznych, ciemnych sosów sojowych koikuchi. Sosy z wytwórni Naogen tworzone są zawsze z minimalnej ilości składników, tak aby produkt posiadał jak najbardziej czysty, naturalny smak. Poza soją, w produkcji Moromi no Shizuku wykorzystuje się jedynie pszenicę, sól morską pozyskiwaną z Morza Japońskiego oraz krystaliczną wodę źródlaną z góry Haku. Zgodnie z sugestią producenta, sos sojowy Moromi no Shizuku polecamy wypróbować jako dodatek do sushi, sashimi, tofu, czy grillowanego mięsa z wasabi.
Skład: soja, pszenica, sól.