Nisshin Violet premium mąka extra delikatna do japońskich pancakes, 1kg
Opis
Violet Tokusen Hakuriki Komugiko to delikatna pszenna mąka, która dzięki niższej zawartości białka pozwala na uzyskanie charakterystycznych dla japońskich wypieków puszystych ciast oraz placuszków, a także wyjątkowo chrupiącej panierki tempura.
W japońskich ciastach oraz charakterystycznych puszystych pancakes, dla uzyskania delikatnego ciasta ważne jest użycie mąki pszennej typu "soft" (薄力粉 - hakurikiko) o niższej zawartości białka. Oprócz tego dla puszystej i miękkiej struktury ważne jest żeby nie mieszać ciasta zbyt intensywnie - im więcej wyrabia się ciasto, tym mocniej rozwija się w nim gluten, co prowadzi do twardszego, bardziej zbitego ciasta.
Zawartość białka: 6,5%
Zawartość "popiołu": 0.35%
Przepis na Fluffy Pancakes:
- W misce wymieszaj: 1 szklankę mąki, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli.
- Dodaj: 1 jajko, 3/4 szklanki mleka, 2 łyżki roztopionego masła. Wymieszaj na gładko.
- Smaż na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
------------------------------------------
Skład: mąka PSZENNA