S&B pasta z yuzu i zielonego chili Yuzu kosho, 80g
Opis
Yuzu kosho to tradycyjna japońska przyprawa będąca regionalnym specjałem z Kyushu. Jest to pasta, która powstaje w efekcie fermentacji startej skórki japońskiego cytrusa yuzu oraz jego soku, startej zielonej papryczki chili i soli. Yuzu kosho łączy w sobie kwaśny, świeży smak yuzu z wyrazistą ostrością chili tworząc niezwykłą, orzeźwiającą kombinację, której wystarczy jedynie łyżeczka, aby nadać potrawie głębi, jakiej samą solą z pieprzem nigdy nie będziemy w stanie wyrazić. Yuzu Kosho najczęściej dodaje się do potraw typu nabemono, lecz idealnie sprawdzi się w połączeniu z sashimi, daniami w tempurze, grillowanym kurczakiem yakitori lub jako składnik sosów i marynat.
Skład : cytryna(yuzu), sól, zielony pieprz, przetworzona skrobia, alkohol, zakwaszacz, ekstrakt z przypraw, aromaty.