Kikkoman Świeży słodki sos sojowy z bulionem Dashi, 450ml
Opis
Ciesz się autentycznym smakiem świeżego, surowego sosu sojowego firmy Kikkoman! Nama Shōyu to świeżo wyciśnięty z ziaren soi sos, który w przeciwieństwie do standardowych sosów sojowych jest niepasteryzowany, dzięki czemu posiada jaśniejszą, żywszą barwę, jego aromat jest nieco słodszy, a smak delikatniejszy. Choć sos nie został poddany obróbce termicznej, zachowuje długo swoją świeżość dzięki specjalnej butelce z podwójnymi ściankami, które zapobiegają kontaktowi powietrza z sosem. W ten sposób sos może być przechowywany w temperaturze pokojowej nawet do 120 dni po otwarciu!
Amaumai Dashi Shōyu to lekki, słodki sos sojowy, który zawiera dodatek pełnego umami bulionu dashi ze starannie dobrych składników, w tym wodorostów kombu, oraz gatunków takich ryb, jak sardynki, makrela muroaji, tuńczyk katsuo i sōdakatsuo. Wprowadza wyjątkowy, słodko-wytrawny smak od ryżu i sashimi po dania smażone i marynaty.
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: sos sojowy (zawiera soję i pszenicę) (wyprodukowany w Japonii), syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, cukier, sól, płyn przyprawowy z fermentowanej pszenicy, suszone bonito (sardynki, makrela, suszone bonito, bonito), niboshi, ekstrakt drożdżowy, ocet śliwkowy, wodorosty/alkohol, przyprawy (aminokwasy itp.), substancja zakwaszająca, substancja słodząca (stewia, lukrecja), witamina B1