Kikkoman oryginalny sos sojowy (Wyprodukowany w Japonii) - 1L
Opis
Kikkoman oryginalny sos sojowy (wyprodukowany w Japonii)
Wyprodukowany w Japonii z klasycznej kombinacji niemodyfikowanej genetycznie soi, pszenicy i soli. Tym, co niewątpliwie wyróżnia naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest przejrzysty, ciemnobursztynowy brązowy kolor i głęboki, słony smak umami. A co najlepsze, ta duża butelka o pojemności 1 litra zapewni, że wystarczy Ci na długi czas.
Ten sos sojowy może być stosowany jako:
- baza do sosów (do tofu) oraz dipów (do yakiniku, tsukemen)
- przyprawa do zupy (udon, ramen)
- dodatek do sushi i sashimi
- dodatek do makaronu lub sałatek
Ale też jest świetnym zamiennikiem soli!
Skład: soja odtłuszczona, pszenica, sól, alkohol.(alergeny: soja, pszenica)