Kubota tradycyjne słodycze japońskie Daifuku Mochi z nadzieniem z cytrusa yuzu, 200g
Opis
Skosztuj autentycznych, tradycyjnych japońskich mochi - miękkich, ciągnących się kulek z ciasta ryżowego wyrabianego tradycyjnymi metodami przez firmę Kubota!
Rodzinna firma Kubota specjalizuje się w produkcji mochi typu daifuku, czyli deserowych kuleczek z ciasta ryżowego obsypanych mąką ryżową, które otula słodkie, aksamitne nadzienie. Wersja Yuzu Mochi skrywa pod warstwą delikatnej pianki cukrowej nadzienie o smaku słodkiego soku z cytrusów yuzu, cechujących się przyjemnym aromatem. To tradycyjna słodycz, która osłodzi Twoją chwilę przerwy z filiżanką herbaty.
W opakowaniu znajduje się 8 średniej wielkości daifuku mochi.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: maltoza, cukier, syrop skrobiowy, kleista mąka ryżowa, pasta yuzu (syrop skrobiowy, cukier, olej roślinny, maltoza, odtłuszczone MLEKO w proszku, składniki serwatkowe, sok yuzu), skrobia, tłuszcz piekarski, żelatyna / trehaloza, skrobia modyfikowana, sorbitol, emulgator [lecytyna (SOJA)], aromat, polisacharydowa skład zagęszczająca, regulator kwasowości [kwas cytrynowy], substancja zakwaszająca, barwnik [tartrazyna, karoten].