Marumiya Furikake przyprawa do ryżu z krewetkami w tempurze, wakame i sezamem, 29g
Opis
Furikake to tradycyjne japońskie przyprawy do ryżu, które w formie posypki stosowane są przez Japończyków najczęściej w celu urozmaicenia i swoistej zamiany zwykłej miski białego ryżu w danie pełne smaku umami.
Mazekomi furikake to nieco inna forma furikake, która stworzona została z myślą nie o posypywaniu, a o wymieszaniu przyprawy ze świeżo ugotowanym ryżem. Składniki takiego furikake są nieco twardsze, lecz po dodaniu do ryżu i równomiernym rozprowadzeniu stają się one delikatniejsze, a ryż jeszcze pełniej nabiera smaku przyprawy. Mazekomi furikake to szczególnie interesująca opcja dla osób lubiących urozmaicić swoje onigiri lub inarizushi.
Ebi Tenmusu od firmy Marumiya to przyprawa łącząca ziarenka sezamu, wodorosty wakame oraz malutkie krewetki w tempurze. Zarówno wodorosty jak i krewetki przyprawione zostały sosem sojowym z domieszką cukru, dzięki czemu smak posypki jest jeszcze głębszy i pełniejszy. Przyprawiając ryż furikake ebi tenmusu możesz cieszyć się smakiem krewetkowego tenmusu (onigiri z krewetką i tempurą) w domu!
Proporcje: 1 czubata łyżka stołowa przyprawy (7-8g) na 1 miskę ryżu (ok. 320g ugotowanego ryżu).
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------------------
Składniki: KREWETKI w przyprawie (KREWETKI, mąka pszenna, skrobia, sól, olej palmowy, sos SOJOWY, sałata morska, sproszkowany ignam, słodzone żółtko JAJA, ekstrakt z kalmarów), sezonowane wakame (wakame, sól, syrop skrobiowy o obniżonej zawartości, ekstrakt drożdżowy w proszku, cukier, dekstryna , olej w proszku), SEZAM, granulki przyprawowe (sól, cukier, skrobia, sproszkowany sos SOJOWY, olej SEZAMOWY, ekstrakt drożdżowy w proszku), LAKTOZA, sól, cukier, bułka tarta, płatki BONITO, przetworzone produkty SOJOWE, sałata morska, sos SOJOWY, NABIAŁ produkty, herbata matcha, skrobia, ekstrakt drożdżowy w proszku/skrobia modyfikowana, glutaminian sodu, barwnik [karmel, karotenoid], proszek do pieczenia, emulgator [lecytyna (SOJA)], przeciwutleniacze [witamina E], aromat.