Marumiya Furikake przyprawa do ryżu z wakame i edamame, 29g
Opis
Furikake to tradycyjne japońskie przyprawy do ryżu, które w formie posypki stosowane są przez Japończyków najczęściej w celu urozmaicenia i swoistej zamiany zwykłej miski białego ryżu w danie pełne smaku umami.
Mazekomi furikake to nieco inna forma furikake, która stworzona została z myślą nie o posypywaniu, a o wymieszaniu przyprawy ze świeżo ugotowanym ryżem. Składniki takiego furikake są nieco twardsze, lecz po dodaniu do ryżu i równomiernym rozprowadzeniu stają się one delikatniejsze, a ryż jeszcze pełniej nabiera smaku przyprawy. Mazekomi furikake to szczególnie interesująca opcja dla osób lubiących urozmaicić swoje onigiri lub inarizushi.
Ta wegańska odsłona furikake od firmy Marumiya to wyjątkowe połączenie wodorostów wakame, ziaren młodej zielonej soi edamame oraz sezamu. Delikatnie morski smak alg i przyjemny aromat sezamowy idealnie komponują się z fasolką edamame.
Proporcje: 1 czubata łyżka stołowa przyprawy (7-8g) na 1 miskę ryżu (ok. 320g ugotowanego ryżu).
Skład: wodorosty, SOJA edamame, SEZAM, galaretka jaglana, sól, syrop glukozowo-fruktozowy, ekstrakt drożdżowy, cukier, olej palmowy, przyprawy, barwnik: gardenia, witamina E.