Mizkan gotowa zupa z 4 rodzajami bulionu japońskiego do dań Nabemono, 750g
Opis
Przygotuj w domowej kuchni własne nabemono z gotową bazą od firmy Mizkan! Zupę Yose Nabe Tsuyu wystarczy nalać do garnka, podgrzać, po czym umieścić w niej przygotowany zestaw składników takich, jak udka kurczaka, ryba typu morszczuk lub mintaj, krewetki, kapusta pekińska, zielona cebulka, grzyby shiitake, tofu, czy marchewka. Jest to płynna zupa na bazie aż 4 rodzajów japońskiego bulionu dashi pełnych smaku umami: z tuńczyka katsuo, bulionu drobiowego, z wodorostów kombu oraz przegrzebków. To wygodna opcja, która zapewnia bogaty, głęboki, autentycznie japoński smak potrawy, a od nas wymaga zaledwie wyboru ulubionych dodatków.
Nabemono to rodzaj japońskich, jednogarnkowych potraw w stylu hot-pot, polegających na powolnym gotowaniu w bulionie rozmaitych, cienko pokrojonych warzyw, grzybów oraz mięs. Nabe, czyli "gorący kociołek", ustawiany jest na palniku na środku stołu, skąd wszyscy sięgają pałeczkami po kolejną porcję. To popularna w Japonii forma biesiadowania, która zbliża poprzez wspólne jedzenie i gotowanie przy jednym stole.
Sposób przygotowania: (3-4 osoby)
- Dobrze potrząśnij opakowanie z bazą do nabemono.
- Utnij górny róg opakowania, po czym przelej zawartość do garnka.
- Umieść kociołek z zupą na średnim ogniu, dodaj swoje ulubione składniki i gotowe!
- Kontroluj w między czasie ogień tak, aby nie przegotować potrawy.
Co więcej, gdy większość składników w trakcie uczty zniknie już z kociołka, z pozostałej zupy możemy przygotować proste danie zōsui. Wystarczy wymieszać jedno surowe jajko z ok. 50ml zupy, do garnka z pozostałą zupą dodać ugotowany ryż i podgrzać na małym ogniu przez 1 minutę. Na koniec dolać mieszankę jajka z zupą do całości i gotowe!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: Woda, sos SOJOWY (PSZENICA, SOJĄ), syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, przyprawa do fermentowanego ryżu, sól, ocet spirytusowy, hydrolizowane białko roślinne (SOJA), zupa z kurczaka, zupa z wodorostów, wywar z BONITO, wywar z PRZEGRZEBEK, ekstrakt drożdżowy, suszone wiórki BONITO / glutaminian monosodowy, kwas MLEKOWY.