Mizkan gotowa zupa z mlekiem sojowym i sezamem do dań Nabemono, 750g
Opis
Przygotuj w domowej kuchni własne nabemono z gotową bazą od firmy Mizkan! Zupę Goma-Tōnyu Nabe Tsuyu wystarczy nalać do garnka, podgrzać, po czym umieścić w niej przygotowany zestaw składników takich, jak marchewka, kapusta pekińska, zielona cebulka, mięso wieprzowe, czy grzyby enoki. Jest to płynna zupa na bulionie z kurczaka i wodorostów kombu, z dodatkiem mleka sojowego oraz mielonego sezamu, a także ziaren sezamu, oleju sezamowego i wielu innych, aromatycznych przypraw. To wygodna opcja, która zapewnia bogaty, głęboki, autentycznie japoński smak potrawy, a od nas wymaga zaledwie wyboru ulubionych dodatków.
Nabemono to rodzaj japońskich, jednogarnkowych potraw w stylu hot-pot, polegających na powolnym gotowaniu w bulionie rozmaitych, cienko pokrojonych warzyw, grzybów oraz mięs. Nabe, czyli "gorący kociołek", ustawiany jest na palniku na środku stołu, skąd wszyscy sięgają pałeczkami po kolejną porcję. To popularna w Japonii forma biesiadowania, która zbliża poprzez wspólne jedzenie i gotowanie przy jednym stole.
Sposób przygotowania: (3-4 osoby)
- Dobrze potrząśnij opakowanie z bazą do nabemono.
- Utnij górny róg opakowania, po czym przelej zawartość do garnka.
- Umieść kociołek z zupą na średnim ogniu, dodaj swoje ulubione składniki i gotowe!
- Kontroluj w między czasie ogień tak, aby nie przegotować potrawy.
Co więcej, gdy większość składników w trakcie uczty zniknie już z kociołka, do pozostałej zupy goma-tōnyu wystarczy dodać makaron udon, aby zamienić danie nabemono w pyszny, domowy udon, którym zakończymy wspólny posiłek.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: woda, tarty SEZAM, cukier, rosół, sól, SOJA w proszku, mleko SOJOWE (SOJA), pasta SEZAMOWA, olej SEZAMOWY, hydrolizowane białko roślinne (SOJA), ekstrakt drożdżowy (SOJA), olej rzepakowy, zupa z wodorostów