Nagatanien Mix 5 składników do Chirashi-zushi - 2szt., 198g
Opis
Chirashi-zushi to potrawa, której historia sięga początku XX wieku kiedy szefowie kuchni w japońskich restauracjach sushi zaczęli eksperymentować z formą nigiri-zushi. Rozkładali oni w ozdobny sposób sashimi na ryżu umieszczonym w tradycyjnie lakierowanym pudełeczku. Dzisiaj chirashi-zushi przygotowuje się na wiele różnych sposobów, lecz główne założenie tego dania się nie zmieniło - jest to ryż do sushi z rozrzuconymi na nim dodatkami.
Sushi Tarō: Gomoku chirashi to 2 porcje gotowego mixu 5 składników: korzenia lotosu, marchewki, pędów tykwy, pędów bambusa i grzybów shiitake. 1 porcja składników wystarczy na 500 g ryżu.
Skład : ocet przyprawowy [cukier, ocet parzony (ocet ryżowy, ocet czarny), sól, sos SOJOWY (PSZENNA, SOJOWA), mirin, suszony ekstrakt z wodorostów morskich], korzeń lotosu, marchew, suszone paski tykwy, pędy bambusa, grzyb shiitake, syrop skrobiowy, BONITO proszek / glutaminian sodu.