Koshihikari ryż biały Japoński z prefektury Toyama - 1kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.10649
Producent: Shinmei
Kod produktu: RY002
Pin It

Opis

Prefektura Toyama słynie z uprawy tulipanów oraz wysokiej jakości ryżu. To region wyspy Honsiu sąsiadujący z Niigatą, który, tak samo jak Niigata, leży na terenie dawnego regionu Koshi, do którego nawiązuje nazwa gatunku Koshihikari (dosł. "światło Koshi"). Koshihikari to najpopularniejszy gatunek ryżu uprawianego w Toyamie, którego uznaje się zarazem za najsmaczniejszą odmianę japońskiego ryżu. To biały, krótko-ziarnisty ryż kleisty najwyższej jakości, który charakteryzuje się lśniącym połyskiem oraz delikatnąpuszystą teksturą, którą zachowuje nawet po ostygnięciu.

Ryż Koshihikari to najlepszy wybór, gdy planujemy przygotować sushi, kanapki ryżowe onigirikarē raisu (japońskie curry), bądź jakiekolwiek danie azjatyckie wymagające krótko-ziarnistego ryżu. Jest to ryż, który łatwo podnieść pałeczkami, mimo kleistości pozostaje puszysty i sprężysty, a ponadto smakuje wyśmienicie!

Opakowanie zawiera 1kg białego ryżu Koshihikari z prefektury Toyama w Japonii.

Sposób przygotowania: w celu ugotowania ryżu bez użycia ryżowaru polecamy zajrzeć do naszego artykułu z instrukcją gotowania w garnku: https://japoniacentralna.pl/pl/blog/Jak-ugotowac-japonski-ryz-w-garnku/8

 

Skład: ryż

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl