

Koshihikari ryż biały Japoński z prefektury Toyama - 1kg






Opis
Oryginalny Japoński ryż najwyższej jakości, krótko-ziarnisty z gatunku Koshihikari z prefektury Toyama
Ten ryż jest:
- idealny do sushi i innych dań Japońskich
- puszysty z lekką lepkością
- krótko-ziarnisty
- jakość premium
Ryż jest podstawą diety w Japonii. Podobnie jak wielu ludzi w krajach zachodnich nie wyobraża sobie długiego funkcjonowania bez chleba, ogromna większość Japończyków nie wyobraża sobie dnia bez zjedzenia przynajmniej małej porcji ryżu. Japoński ryż uprawiany jest w całej Japonii i innych krajach, a Japońska mądrość ludowa mówi, że ryż będzie smakował inaczej, w zależności od tego, gdzie jest uprawiany. Ryż Koshihikari z prefektury Toyama, z regionu Nyuzen to jeden z najczęściej używanych w Japonii ryżów do sushi i stanowi japońską markę eksportową premium. Teraz dostępny także w Polsce.
P.S. Nazwa Koshihikari onacza "światło (historycznego regionu) Koshi" , który to region pokrywa się aktualnie prawie całkowicie z prefekturą Toyama