Odpowiadamy na Twoje pytania :)

+48 515 070 554

Wersje językowe
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 200,00 zł.

Koshihikari ryż biały Japoński z prefektury Toyama - 1kg

Dostępność: brak towaru
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Prefektura Toyama słynie z uprawy tulipanów oraz wysokiej jakości ryżu. To region wyspy Honsiu sąsiadujący z Niigatą, który, tak samo jak Niigata, leży na terenie dawnego regionu Koshi, do którego nawiązuje nazwa gatunku Koshihikari (dosł. "światło Koshi"). Koshihikari to najpopularniejszy gatunek ryżu uprawianego w Toyamie, którego uznaje się zarazem za najsmaczniejszą odmianę japońskiego ryżu. To biały, krótko-ziarnisty ryż kleisty najwyższej jakości, który charakteryzuje się lśniącym połyskiem oraz delikatnąpuszystą teksturą, którą zachowuje nawet po ostygnięciu.

Ryż Koshihikari to najlepszy wybór, gdy planujemy przygotować sushi, kanapki ryżowe onigirikarē raisu (japońskie curry), bądź jakiekolwiek danie azjatyckie wymagające krótko-ziarnistego ryżu. Jest to ryż, który łatwo podnieść pałeczkami, mimo kleistości pozostaje puszysty i sprężysty, a ponadto smakuje wyśmienicie!

Opakowanie zawiera 1kg białego ryżu Koshihikari z prefektury Toyama w Japonii.

Sposób przygotowania: w celu ugotowania ryżu bez użycia ryżowaru polecamy zajrzeć do naszego artykułu z instrukcją gotowania w garnku: https://japoniacentralna.pl/pl/blog/Jak-ugotowac-japonski-ryz-w-garnku/8

 

Skład: ryż

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl