Odpowiadamy na Twoje pytania :)

+48 515 070 554

Wersje językowe
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 200,00 zł.
Promocje
Morinaga tofu twarde - 349g
Morinaga tofu twarde - 349g
9,90 zł 6,90 zł
szt.
House Kokumaro Curry ostre - 8 porcji - 140g
House Kokumaro Curry ostre - 8 porcji - 140g
21,90 zł 19,90 zł
szt.
Nippn mąka - panierka Tempura, 500 g
Nippn mąka - panierka Tempura, 500 g
24,90 zł 22,90 zł
szt.
Kanpy słodka pasta z białej fasoli, 300g
Kanpy słodka pasta z białej fasoli, 300g
26,90 zł 22,90 zł
szt.
Wakou suszone wodorosty Wakame - 50g
Wakou suszone wodorosty Wakame - 50g
11,90 zł 9,90 zł
szt.
S&B Torokeru Curry, łagodne - 10 porcji - 200g
S&B Torokeru Curry, łagodne - 10 porcji - 200g
23,90 zł 19,90 zł
szt.
Mizkan Yuzupon cytrusowy sos sojowy Ponzu z Yuzu, 360ml
Mizkan Yuzupon cytrusowy sos sojowy Ponzu z Yuzu, 360ml
29,90 zł 22,90 zł
szt.
S&B Torokeru Curry, średnio ostre - 10 porcji - 200g
S&B Torokeru Curry, średnio ostre - 10 porcji - 200g
23,90 zł 19,90 zł
szt.

Koshihikari Genmai brązowy ryż z prefektury Niigata - 2kg

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 99,90 zł 99.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Prefektura Niigata, słynąca z uprawy ryżu, posiada największą powierzchnię uprawną ryżu spośród japońskich prefektur, a corocznie także najobfitsze plony ryżu w całej Japonii. Flagowym ryżem Niigaty niewątpliwie jest ryż Koshihikari, najczęściej jadany jako ryż biały. Koshihikari Genmai natomiast, czyli ryż brązowy kleisty, to być może mniej powszechna w Japonii, lecz zdecydowanie zdrowsza i bardziej dietetyczna odmiana tego ryżu. Brązowym ryżem nazywamy niewypolerowane ziarna ryżu, z których usunięto wyłącznie najbardziej zewnętrzną, niejadalną łupinę, lecz zachowano warstwę otrębów oraz zarodek. Dzięki temu genmai posiada niemal 4 razy więcej błonnika oraz 3 razy więcej witaminy E, witaminy B6 i magnezu niż standardowy ryż biały. Brązowy ryż, poza dużo bogatszym składem witamin, błonnika i innych minerałów, posiada też nieznacznie różniący się, nieco ziemisty smak oraz twardszą, sprężystą teksturę.

Koshihikari Genmai przygotowuje się w niemalże identyczny sposób, co Koshihikari Hakumai (biały ryż). Najważniejsza różnica dotyczy proporcji ryżu do wody, w której będziemy gotować ryż. Podczas gdy standardowy ryż japoński krótko-ziarnisty potrzebuje 20% więcej wody, w przypadku ryżu brązowego potrzebować będziemy 50% więcej wody. Chociaż czas namaczania ryżu może pozostać ten sam (30 minut w okresie letnim i 1 godzina w okresie zimowym), dla możliwie najlepszych doznań smakowych polecamy pozostawić brązowy ryż w wodzie na całą noc

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl