Koshihikari ryż biały Japoński z prefektury Niigata - 2kg
Opis
Prefektura Niigata słynie z uprawy wysokiej jakości ryżu. To region wyspy Honsiu posiadający największą powierzchnię uprawną ryżu spośród japońskich prefektur, a corocznie najobfitsze plony ryżu w całej Japonii. Najpopularniejszym gatunkiem ryżu uprawianym w Niigacie jest natomiast Koshihikari, którego uznaje się zarazem za najsmaczniejszą odmianę japońskiego ryżu. To biały, krótko-ziarnisty ryż kleisty najwyższej jakości, który charakteryzuje się lśniącym połyskiem oraz delikatną, puszystą teksturą, którą zachowuje nawet po ostygnięciu.
Ryż Koshihikari to najlepszy wybór, gdy planujemy przygotować sushi, kanapki ryżowe onigiri, karē raisu (japońskie curry), bądź jakiekolwiek danie azjatyckie wymagające krótko-ziarnistego ryżu. Jest to ryż, który łatwo podnieść pałeczkami, mimo kleistości pozostaje puszysty i sprężysty, a ponadto smakuje wyśmienicie!
Opakowanie zawiera 2kg próżniowo zapakowanego białego ryżu Koshihikari z prefektury Niigata w Japonii.
Sposób przygotowania: w celu ugotowania ryżu bez użycia ryżowaru polecamy zajrzeć do naszego artykułu z instrukcją gotowania w garnku: https://japoniacentralna.pl/pl/blog/Jak-ugotowac-japonski-ryz-w-garnku/8
Skład: ryż.