Koshihikari ryż biały Japoński z prefektury Niigata - 2kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,90 zł

Cena regularna:

79.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Prefektura Niigata słynie z uprawy wysokiej jakości ryżu. To region wyspy Honsiu posiadający największą powierzchnię uprawną ryżu spośród japońskich prefektur, a corocznie najobfitsze plony ryżu w całej Japonii. Najpopularniejszym gatunkiem ryżu uprawianym w Niigacie jest natomiast Koshihikari, którego uznaje się zarazem za najsmaczniejszą odmianę japońskiego ryżu. To biały, krótko-ziarnisty ryż kleisty najwyższej jakości, który charakteryzuje się lśniącym połyskiem oraz delikatną, puszystą teksturą, którą zachowuje nawet po ostygnięciu.

Ryż Koshihikari to najlepszy wybór, gdy planujemy przygotować sushi, kanapki ryżowe onigiri, karē raisu (japońskie curry), bądź jakiekolwiek danie azjatyckie wymagające krótko-ziarnistego ryżu. Jest to ryż, który łatwo podnieść pałeczkami, mimo kleistości pozostaje puszysty i sprężysty, a ponadto smakuje wyśmienicie!

Opakowanie zawiera 2kg próżniowo zapakowanego białego ryżu Koshihikari z prefektury Niigata w Japonii.

Sposób przygotowania: w celu ugotowania ryżu bez użycia ryżowaru polecamy zajrzeć do naszego artykułu z instrukcją gotowania w garnku: https://japoniacentralna.pl/pl/blog/Jak-ugotowac-japonski-ryz-w-garnku/8

 

Skład: ryż.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl