Koshiibuki ryż biały Japoński z prefektury Niigata - 1kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,90 zł 34.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Prefektura Niigata słynie z uprawy wysokiej jakości ryżu. To region wyspy Honsiu posiadający największą powierzchnię uprawną ryżu spośród japońskich prefektur, a corocznie najobfitsze plony ryżu w całej Japonii. Flagowym ryżem Niigaty jest niewątpliwie ryż Koshihikari, lecz na początku lat 2000 do rodziny ryży z Niigaty dołączył także ryż Koshiibuki - nowa odmiana krótko-ziarnistego ryżu, której nazwa oznacza "świeży powiew (historycznego regionu) Koshi", nawiązując tym samym do innowacyjności nowej odmiany.

Ryż Koshiibuki jest prostszy w uprawie i może być zebrany wcześniej niż Koshihikari wpływając pozytywnie na koszty produkcji. W smaku jest bardzo podobny do Koshihikari. Jest równie puszysty i lśniący i tak samo jak Koshihikari jest pyszny nawet po ostygnięciu. Najistotniejsza różnica dotyczy lepkości Koshiibuki, który będąc nieco mniej kleisty niż Koshihikari nadawać się będzie lepiej do smażenia lub potraw typu chirashi-zushi, czy ochazuke.

Opakowanie zawiera 1kg białego ryżu Koshiibuki z prefektury Niigata w Japonii.

Sposób przygotowania: w celu ugotowania ryżu bez użycia ryżowaru polecamy zajrzeć do naszego artykułu z instrukcją gotowania w garnku: https://japoniacentralna.pl/pl/blog/Jak-ugotowac-japonski-ryz-w-garnku/8

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl