Koshihikari Premium ryż biały Japoński z Uonuma w prefekturze Niigata - 2kg
Opis
Najwyższej klasy ryż, który stanowi serce tradycyjnej kuchni Japonii
Koshihikari to jedna z najsłynniejszych i najbardziej cenionych odmian ryżu japońskiego, a jej uprawa w regionie Uonuma w prefekturze Niigata to prawdziwa gwarancja jakości. Dzięki wyjątkowym warunkom klimatycznym i czystej wodzie, ryż z tego rejonu charakteryzuje się doskonałą strukturą, lekko kleistą konsystencją oraz naturalną słodyczą.
Ten biały, krótkoziarnisty ryż idealnie nadaje się do sushi, donburi, onigiri oraz wielu innych japońskich dań, gdzie liczy się autentyczny smak i perfekcyjna tekstura. Koshihikari z Uonuma to wybór profesjonalistów i miłośników kuchni, którzy cenią najwyższą jakość i tradycję.
Dlaczego warto wybrać ryż Koshihikari z Uonuma?
doskonała kleistość i miękkość po ugotowaniu
naturalnie słodki, delikatny smak
idealny do sushi, ryżowych misek i potraw japońskich
produkt premium z jednego z najlepszych regionów uprawy ryżu w Japonii
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: ryż.
Oskar
Jest to ogółem pierwszy Japoński ryż jaki kiedykolwiek spożywałem i jest naprawdę super :) Jest puszysty i lekko kleisty co mi się podoba, zaimponował mi sam kolor ryżu po ugotowaniu - Jest biały a nawet bardzo biały, przed ugotowaniem (W opakowaniu) dość ładnie wygląda, niczym kryształki co naprawę mnie zaskoczyło :) Cena jak najbardziej prawidłowa z tego względu, że Ryż Koshihikari z Uonuma ogółem w Japonii jest drogi i jest chyba nawet klasy Premium (Patrząc na wikipedie miasta Uonuma). Jest to jeden z moich ulubionych produktów jaki miałem okazję kupić na państwa stronie :)
Paweł
Aksamitny, delikatny, słodki, lekko kleisty. Poprawia każde danie. Najlepszy ryż który jadłem.