Otafuku Sproszkowany korzeń pochrzynu Yamaimo, 17g

Dostępność: brak towaru
Cena: 19,90 zł 19.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Yamaimo, czyli pochrzyn japoński, tudzież górski, to bulwiaste warzywo, które jest uprawiane i konsumowane w Japonii już od wieków. Spożywane jest ono najczęściej na surowo, w startej lub drobno poszatkowanej postaci, i posiada charakterystycznie kleistą, śliską teksturę, którą Japończycy uwielbiają łączyć z makaronem soba, zupą miso, natto i wieloma innymi potrawami. Yamaimo nie posiada wyrazistego smaku. Cenione jest zwłaszcza za jego teksturę oraz wartości odżywcze, takie jak błonnik, minerały, witaminy B oraz C.

Równie popularne w Japonii jest yamaimo sproszkowane, które powstaje w procesie liofilizacji. Tak przetworzony korzeń yamaimo posiada właściwości wiążące podobne do jajka, dlatego często stanowi ich wegański zamiennik. Wystarczy połączyć go z wodą i wymieszać w celu otrzymania kleistej pasty, lub, w przypadku np. okonomiyaki lub takoyaki, bezpośrednio dodać go do ciasta w zamian za jajka. Okonomiyaki zyskają dzięki temu dodatkowo lekkiej, apetycznie elastycznej tekstury :)

 

Skład: pochrzyn.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl