桃屋 梅ごのみ105g
商品詳細
Daj się uwieść niepowtarzalnemu, lekko kwaśnemu smaku suszonych, marynowanych śliwek ume w postaci pasty od firmy Momoya! Umegonomi to pasta z wyselekcjonowanych, dojrzałych śliwek japońskich (właściwie moreli), które zostały poddane półrocznemu kiszeniu w solonej wodzie, która wydobywa w tym czasie ich pełny smak. Dodatek soku z jabłek do wody, które dobrze idą w parze ze śliwkami ume, nadaje im przy tym orzeźwiającej słodyczy. Po upływie 6 miesięcy śliwki są przerabiane na pastę, którą powoli wygotowuje się z dodatkiem wodorostów kombu, tuńczyka bonito oraz czerwonej pachnotki shiso, dzięki czemu finalny efekt obfituje w umami i wyróżnia się apetycznie fioletowawą barwą.
Pasta Umegonomi to wyjątkowy składnik i dodatek do najróżniejszych potraw, w tym: onigiri, dań z makaronem, sushi, sałatek, czy chazuke. Ciekawe dopełnienie twojej kuchni, które pozwoli ci odkryć nowe smaki!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: miąższ śliwkowy, jabłko, cukier, ocet shiso, przyprawa fermentowana, pachnotka, płatki bonito, ekstrakt z płatków bonito, wodorosty, błonnik pokarmowy, przyprawy (aminokwasy), środek zakwaszający, pigmenty roślinne