Hikari Organic naturalna pasta miso bez dodatków, 375g
Opis
Hikari Organic naturalna japońska pasta Miso
Pasta miso o bogatym smaku naturalnej soi i ryżu, osiągnietym poprzez długi okres fermentancji. Dzięki wykluczeniu jakichkolwiek sztucznych dodatków w procesie produkcji, pasta posiada unikalną tylko dla siebie słonośc i cierpkość, podkreśloną głebokim aromatem soi.
Miso jest to pasta powstała w wyniku fermentacji soi razem z grzybami kōji, do czego czasami dodaje się inne produkty, jak ryż czy wodorosty. Miso funkcjonuje jako podstawa diety japończyków już od setek lat, gdzie znana jest ze swoich silnych walorów zdrowotnych, które osiąga dzięki bogatej zawartości białka, witamin i minerałów.
Jako posiadacz japońskiego certyfikatu produktów naturalnych JAS, pasta Hikari Organic jest również wegańska i bezglutenowa.
Sposób użycia:
Miso posiada wiele zastosowań; jako dodatek do sałatek, sosów, czy do zup. Jednak najpopularniejszym daniem wykorzystującym pastę miso jest sławna zupa miso.
Wykonanie zupy miso w domowych warunkach jest bardzo proste. Wystarczy, że do gorącej wody dodajemy pastę (na 1 litr wody 3-4 łyżki), glony wakame, dashi oraz trochę tofu i już możemy cieszyć się jej pysznym smakiem!
Więcej informacji znajdziesz w artykule na blogu:
"Miso – z czym to się je? Ugotujmy razem zupę miso!"
Skład : soja, ryż, sól, drożdże, fermentowany ryż (alergeny: soja)