Kakukyu organiczna pasta miso Hatcho, 300g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,90 zł 59.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Organiczna pasta miso Hatcho jest niezwykłym źródłem składników odżywczych dla organizmu. Ma cierpki, słony smak i intensywny aromat. Miso jest znane jako dobre źródło białka, a miso Hatcho zawiera 80% więcej białka i 20-25% mniej soli niż długo dojrzewające miso. Co więcej, Hatcho Miso jest źródłem niezbędnych aminokwasów, minerałów i witamin, jest niskokaloryczne i niskotłuszczowe oraz zawiera pięć razy więcej błonnika niż ta sama ilość selera. Produkowane przy użyciu ugruntowanego procesu produkcji i stanowi zaledwie około 0,2% całkowitej ilości miso produkowanego w Japonii.

Miso Hatcho od firmy Kakukyu wyróżnia się wyjątkowym, tradycyjnym sposobem przygotowania. Soja zostaje poddana długiemu procesowi fermentacji w dużych drewnianych beczkach, pod naciskiem kilku ton skał, które działają jak odważniki. W wyniku czego Hatcho Miso powoli dojrzewa przez gorące, wilgotne lata i stosunkowo łagodne zimy w dzielnicy Hatchōchō, od której pochodzi nazwa tego rodzaju miso. Dzielnica znajduje się w mieście Okazaki (prefektura Aichi).

Z pastą Hatcho przygotujesz klasyczną zupę miso o większej zawartości białka. Możesz również wykorzystać ją jako dodatek do makaronu czy marynaty do mięs.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl