Marufuji Nori wodorosty do sushi 10szt., 20g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 26,90 zł

Cena regularna:

26.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Marufuji Nori to uprzednio upieczone i wysuszone wodorosty w postaci rozległych, cienkich płatów, powszechnie zwane Yakinori, lub też sushinori. Niezastąpiony element każdego sushi typu maki.

Do zrobienia sushi, połóż nori na bambusowej macie (błyszczącą stroną do dołu), nałóż ryż i nadzienie. Mokrymi rękoma zacznij zawijać nori, starając się by wszystko zmieściło się w jednym zawinięciu. Zawiń sushi w mate bambusową i lekko ściśnij, by nadać zawiniątku bardziej solidną formę. Pokrój na mniejsze kawałki sushi.

Dla dokładniejszych instrukcji zapraszamy do blogu:

"Jak przygotować prawdziwie japońskie domowe sushi?"

Skład: prażone algi morskie(pyropia yezoensis)

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl