Mizkan Ocet Ryżowy, 500ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Komezu, czyli ocet ryżowy, to uniwersalny składnik w kuchni japońskiej, który służy nie tylko kiszeniu i konserwowaniu warzyw i owoców, ale też balansowaniu i ożywianiu smaku potraw. To niezastąpiony dodatek, którym doprawiany jest ryż do sushi, sałatki, a także znakomita marynata do ryb i mięs.

Klasyczne komezu posiada lekki i łagodny, aczkolwiek złożony, dynamiczny smak, który nada sushi i innym daniom pełnego charakteru. W przeciwieństwie do popularnego, częściej spotykanego poza Japonią octu kokumotsu, który wytwarzany jest z ryżu i innych zbóż, komezu wykorzystuje wyłącznie jeden rodzaj - ryż.

Poniżej prosty przepis jak przygotować zaprawę do ryżu/sushi:

- 450g suchego ryżu (porcja dla 4 osób)

- 4.5 łyżki octu ryżowego

- 3/4 łyżki cukru

- 1.5 łyżki soli

Połącz ocet, cukier i sól, i polej ugotowany ryż. Dokładnie i delikatnie wymieszaj. Ryż do sushi gotowy!

 

 

Skład: ryż, alkohol

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl