Mizkan prosty w użyciu ocet z przyprawami Kantan-su, 500 ml
Opis
Uprość swoje gotowanie z dodatkiem uniwersalnego octu od firmy Mizkan! Kantan-su, czyli dosłownie "łatwy ocet" to niezwykle prosta w użyciu przyprawa, która pomoże Ci uwydatnić smak potrawy nadając jej przy tym autentycznego, japońskiego charakteru. Kantan-su został sporządzony ze starannie zbalansowanej mieszanki octu ryżowego i jabłkowego, soli, cukru, bulionu dashi z warzyw i wodorostów kombu, a także odrobiną soku z cytryny. Jego pełny, harmonijny smak pozwoli Ci zapomnieć o potrzebie dodawania innych przypraw do dania - wystarczy dodać go na oko do dowolnego mięsa, warzyw, sałatek, sushi lub marynaty! Nie może go zabraknąć w Twojej kuchni!
Przepis na kurczaka z octem Kantan-su od firmy Mizkan:
- Podsmaż na średnim ogniu kawałki fileta z kurczaka.
- Dolej do kurczaka octu Kantan-su i smaż dopóki nie zyska złotego połysku - Gotowe!
Przepis na wieprzowinę z octem Kantan-su od firmy Mizkan:
- Podsmaż na oleju sezamowym i średnim ogniu kawałki mięsa wieprzowego.
- Dolej do kurczaka octu Kantan-su oraz dodaj szatkowany imbir beni shōga.
- Zdejmij mięso z patelni, zredukuj pozostały sos i polej nim mięso - Gotowe!
Przepis na szybką kiszonkę z octem Kantan-su od firmy Mizkan:
- Pokrój na kawałki ok. 150g ulubionych warzyw, jak ogórki, marchewkę, kapustę, czy pomidora.
- Przełóż je do torebki strunowej i nalej ok. 100ml octu Kantan-su, szczelnie zamknij i włóż do lodówki.
- Odczekaj 30 minut i Gotowe!
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: woda, ocet (ocet warzony, ocet ryżowy, ocet jabłkowy), syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, cukier, sól, sok z cytryny, bulion warzywny, bulion z wodorostów/środek zakwaszający (kwas cytrynowy), glutaminian sodu.