S&B Kizami Aojiso - pasta z shiso, 38g
Opis
Kizami Aojiso, czyli poszatkowane aojiso, to pasta z zielonej (aoi) pachnotki (shiso) - jednego z najczęściej używanych ziół w japońskiej kuchni. Aojiso posiada unikalny, odświeżająco ziołowy smak, a także żywy zielony kolor, dlatego liście pachnotki stanowią popularny w Japonii dodatek ozdobny do dania. Zielone shiso jest też przez wielu cenione za swoje właściwości zdrowotne, z których korzysta od wieków azjatycka medycyna naturalna.
Pasta z shiso może służyć jako ciekawe uzupełnienie wielu potraw. Jednak szczególnie dobrze pasować będzie z mięsem (zwłaszcza z kurczakiem), jako dodatek do makaronu, sushi, sałatek, a nawet tofu czy natto.
Całość w wygodnej w użyciu tubce, po którą możemy chwycić przygotowując dowolne danie!
Skład: liść pachnotki, sól, sorbitol, przetworzona skrobia, alkohol, zakwaszacz, aromaty, krokosz barwierski, pigment gardenii, ksanten, przyprawy