Youki pasta Shisen Toban Djan / Doubanjiang, 130g
Opis
Tobanjan, czyli ostra pasta z fermentowanego bobu i soi, z dodatkiem papryczki chili. Znana również pod nazwami, takimi jak doubanjiang, toban djan, czy douban, to najbardziej rozpoznawalna przyprawa kuchni syczuańskiej (shisen). Ze względu na długi czas fermentacji składników posiada dość ziemisty, wytrawny aromat, który w połączeniu z ostrością chili nadaje potrawom głęboki, złożony smak.
Bogata w złożone umami i pikantne, ostre smaki, Tobanjan firmy Youki to niezbędna przyprawa, która dodaje nutkę pikantości wszystkim potrawom, od autentycznych dań chińskich po domowe dania japońskie. Wykonane z wysokiej jakości składników. Można ją łączyć z sosami, czy dodawać do smażonych potraw. Jest to wszechstronna przyprawa, którą można dodać do szerokiej gamy przepisów, od mabo tofu, krewetki chili, ramen oraz stosować jako samodzielny sos do dań gotowanych na parze!
Skład: papryka, bób, sól, alkohol, przeciwutleniacz (witamina C)