Kurakon strzyżone wodorosty Tororo Kombu, 23g
Opis
Wzbogać swoje przepisy o jedyny w swoim rodzaju składnik - tororo kombu od firmy Kurakon! Kombu to pozyskiwane na wyspie Hokkaido grube, rozłożyste wodorosty, które dzięki docierającym do brzegów wyspy północnym prądom morskim, naturalnie obfitują w różnorodne składniki odżywcze oraz są pełne smaku umami. Dzięki specjalnej technice „strzyżenia”, kultywowanej w niektórych zakątkach Japonii, powstają tororo kombu - niezwykle cienkie, puszyste, długie płatki, które stanowią niezastąpiony dodatek do zup, ryżu lub makaronów.
Nekombu Iri Tororo od firmy Kurakon to namaczane w czarnym ryżowym occie wodorosty kombu, które są następnie strzyżone w całości, razem z korzeniem! W korzeniach kombu znajduje się najwięcej kwasu alginowego, który odpowiada za apetycznie gęstą i ciągnącą się teksturę wodorostów. Ponadto jest to niskokaloryczny i niezwykle zdrowy dodatek do dań, gdyż zawiera dużo potasu, wapnia, błonnika spożywczego oraz fukoidany.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: Glony, czarny ocet ryżowy, korzeń kombu.