Oguraya naturalne wodorosty Rishiri-kombu, 35g
Opis
Rishiri-kombu to specjalny gatunek wodorostów, które rosną w naturalnym środowisku morskim przy wulkanicznej wyspie Rishiri u północnych wybrzeży Hokkaido. Ponieważ są one twardsze od innych rodzajów kombu, idealnie nadają się do przygotowania bulionu dashi. Zawarty w nich błonnik sprawia, że bulion jest klarowny i ma wyrafinowany, głęboki smak, mocniejszy niż w przypadku wykorzystania innych gatunków wodorostów. To także najlepszy wybór, jeśli chcemy przygotować dania w stylu kiotyjskim.
Założona już w 1848 r. firma Oguraya jest znana jako najstarsza i najbardziej prestiżowa marka zajmująca się kombu w Osace. Od momentu powstania buduje swoją pozycję na japońskim rynku z poszanowaniem dla tradycji, wykorzystując wyłącznie najwyższej jakości wodorosty z wybrzeży Hokkaido. Wiele z ich produktów otrzymało nagrody od gubernatora Osaki oraz ministra rolnictwa.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: listownicowce.