Shimaya wegański bulion dashi z wodorostów Kombu 7 saszetek, 56g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Dashi だし, czyli japoński bulion, nie tylko stanowi podstawę niezliczonej ilości japońskich potraw na bazie zupy takich, jak ramen, zupa miso, shabu shabu, czy chawanmushi - dashi jest uznawane przez wielu jako esencja japońskiej kuchni i japońskiego smaku. Dashi pozostaje niezastąpionym składnikiem kuchni japońskiej dzięki wyjątkowo bogatemu smakowi umami, który pochodzi zazwyczaj z suszonych płatków katsuobushi (płatków suszonej, wędzonej ryby bonito) i wodorostów kombu.

Shimaya Kombu Dashi no Moto to oryginalny, japoński bulion dashi przyrządzony bez dodatku płatków rybnych katsuobushi. Cały smak umami pochodzi z autentycznych wodorostów kombu z wyspy Hokkaido, dzięki czemu dashi zachowuje swój niezastąpiony smak, będąc zarazem wegańskim bulionem.

W opakowaniu znajduje się 7 saszetek zawierających po 8g sproszkowanego bulionu, który należy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach, w zależności od przygotowywanej potrawy:

  • gorąca zupa do makaronu udon, soba lub ramen (kaketsuyu): 1 saszetka dashi na 1 litr wody
  • nimono: pół saszetki dashi na 600ml wody
  • sałataka sunomono: 1/4 saszetki dashi
  • ochazuke: półtorej saszetki dashi na 4 porcje, miski ryżu (1 porcja, miska ryżu = ~150g ugotowanego ryżu)
  • zaprawa do ryżu sushisu: pół saszetki dashi na 75ml octu ryżowego
  • nabemono lub yudofu: pół saszetki dashi na 1 litr wody

 

Skład: przyprawa, sól, glukoza, cukier, proszek z wodorostów, ekstrakt z wodorostów, dekstryna

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl