Odpowiadamy na Twoje pytania :)

+48 515 070 554

Wersje językowe
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 150,00 zł.
Promocje
Glico Pocky o smaku truskawkowym  - 55g
Glico Pocky o smaku truskawkowym - 55g
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Glico Pocky migdały w polewie czekoladowej – 46.2g
Glico Pocky migdały w polewie czekoladowej – 46.2g
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Tamasan mąka ryżowa do deseru Shiratama - 200g
Tamasan mąka ryżowa do deseru Shiratama - 200g
24,90 zł 19,90 zł
szt.
Fujiya Milky cukierki mleczne Matcha -  80g
Fujiya Milky cukierki mleczne Matcha - 80g
17,90 zł 13,90 zł
szt.
Glico Pocky bardzo mleczne 77.6 g
Glico Pocky bardzo mleczne 77.6 g
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Meiji ciasteczka czekoladowe Kinoko no Yama - 74g
Meiji ciasteczka czekoladowe Kinoko no Yama - 74g
14,90 zł 12,90 zł
Meiji ciasteczka czekoladowe Takenoko no Sato - 70g
Meiji ciasteczka czekoladowe Takenoko no Sato - 70g
14,90 zł 12,90 zł
Bourbon krakersy krewetkowe - wasabi 38g
Bourbon krakersy krewetkowe - wasabi 38g
8,90 zł 7,90 zł
szt.
Marukome płynne Miso z bulionem Dashi - 430 g
Marukome płynne Miso z bulionem Dashi - 430 g
21,90 zł 17,90 zł
szt.

Tamasan mąka ryżowa do deseru Shiratama - 200g

Tamasan mąka ryżowa do deseru Shiratama - 200g   |   japoniacentralna.pl
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 19,90 zł 24,90 zł 19.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Najlepiej spożyć przed: 17-12-2020

Tamasan Mąka ryżowa do deseru Shiratama


Już dziś możesz przygotować idealne kuleczki ryżowe shiratama dzięki mące od firmy Tamasan! Zasmakuj się w deserach w stylu japońskim!

Kuleczki shiratama są delikatne w smaku i świetnie pasują do tradycyjnych japońskich deserów. Można je dodawać do słodkiej zupy z lekkiej czerwonej fasoli (zenzai) oraz do pucharków lodowych! Dobrze komponuje się z owocami oraz substancją żelującą agar-agar, sprawiając, że deser będzie lekki i zdrowy!

Sposób przygotowania:

Do miseczki wsypać 1/3 szklanki mąki firmy Tamasan, 3 łyżeczki wody i 1/2 łyżeczki cukru. Wszystko mieszaj delikatnie szpatułką, formując kulę. Przy użyciu rąk, ukształtuj z formy kulę, a następnie walec. Palcami złap kawałek ciasta, urwij z pozostałej masy i ukształtuj małą kulkę. Następnie zrób delikatnie wgniecenie w shiratama - ułatwi to gotowanie kuleczek! Wrzuć do gotującej się wody i wyciągnij, gdy wypłyną na powierzchnie. Schłódź je od razu w zimnej wodzie. Najlepsze do spożycia są przez pierwsze 30 minut od ich przygotowania!

Shiratama można cieszyć się nie tylko w ciągu lata, ale również przez cały rok, co sprawia, że jest to idealny składnik do każdego deseru!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl