Tamasan mąka ryżowa Shiratama-ko, 200g
Opis
Tamasan Mąka ryżowa do deseru Shiratama
Już dziś możesz przygotować idealne kuleczki ryżowe shiratama dzięki mące od firmy Tamasan! Zasmakuj się w deserach w stylu japońskim!
Kuleczki shiratama są delikatne w smaku i świetnie pasują do tradycyjnych japońskich deserów. Można je dodawać do słodkiej zupy z lekkiej czerwonej fasoli (zenzai) oraz do pucharków lodowych! Dobrze komponuje się z owocami oraz substancją żelującą agar-agar, sprawiając, że deser będzie lekki i zdrowy!
Sposób przygotowania:
Do miseczki wsypać 1/3 szklanki mąki firmy Tamasan, 3 łyżeczki wody i 1/2 łyżeczki cukru. Wszystko mieszaj delikatnie szpatułką, formując kulę. Przy użyciu rąk, ukształtuj z formy kulę, a następnie walec. Palcami złap kawałek ciasta, urwij z pozostałej masy i ukształtuj małą kulkę. Następnie zrób delikatnie wgniecenie w shiratama - ułatwi to gotowanie kuleczek! Wrzuć do gotującej się wody i wyciągnij, gdy wypłyną na powierzchnie. Schłódź je od razu w zimnej wodzie. Najlepsze do spożycia są przez pierwsze 30 minut od ich przygotowania!
Shiratama można cieszyć się nie tylko w ciągu lata, ale również przez cały rok, co sprawia, że jest to idealny składnik do każdego deseru!
Skład : ryż kleisty