Tenkei Seika ciasteczka mini Dorayaki z nadzieniem anko i kasztanowym, 265g
Opis
Ciasteczka dorayaki to jeden z najbardziej rozpoznawalnych deserów japońskich, których legendarne początki sięgają aż XII wieku. Składają się z dwóch placuszków z ciasta biszkoptowego castella, które swoją konsystencją i smakiem porównywalne jest z naleśnikami typu pancake (choć zdaniem wielu ciasto castella jest lżejsze i bardziej sprężyste), pomiędzy którymi tradycyjnie znajduje się pasta anko, czyli pasta ze słodkiej czerwonej fasoli azuki.
Mini Dorayaki od firmy Tada Seika to małe ciasteczka wypełnione pastą anko w wersji tsubuan, a więc o ziarnistej, bardziej zróżnicowanej teksturze. Oprócz klasycznego nadzienia fasolowego, w opakowaniu znajdziemy też ciasteczka wypełnione nadzieniem z pastą kasztanową.
Każde z nich zostało zapakowane osobno, dzięki czemu zachowają swą swą sprężystość i świeżość do ostatniego ciasteczka!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
Skład: [Dżem Fasolowy Dorayaki]: cukier, czerwona fasola, mąka pszenna, jajko drobiowe, syrop
skrobiowy, syrop kukurydziany, dżem z czerwonej fasoli, olej palmowy, koncentrat mleka, miód,
pochrzyn w proszku, mirin, agar, proszek do pieczenia, lecytyna sojowa, regulator pH, aromat,
barwnik. [KASZTANOWIEC Dorayaki]: cukier, dżem z czerwonej fasoli, mąka pszenna, jajko
drobiowe, syrop kukurydziany, KASZTAN, olej palmowy, koncentrat mleka, miód, pochrzyn w
proszku, mirin, trehaloza, soda oczyszczona, lecytyna sojowa , Aktywny składnik regulujący pH ,
Aromat, Stabilizator (Zagęstnik polisacharydowy), Kolor.