House Mabodofu średnio ostre, 150g
Opis
Mabodofu to japońska wariacja na temat mapo tofu - tradycyjnego syczuańskiego dania, które składa się z mielonego mięsa i tofu zanurzonych w gęstym, aromatycznym sosie ze sfermentowanej czarnej fasoli i bobu. Choć oryginalna potrawa cechuje się bardzo wysokim poziomem ostrości, to jej japońska odsłona jest pod tym kątem zdecydowanie bardziej wyważona. Dzięki temu nawet wersja średnio ostra zadowoli kubki smakowe tych, którzy wolą łagodniejsze smaki.
W gotowym sosie do mabodofu firmy House znajdziemy między innymi pastę z czosnku, miso, olej sezamowy oraz pastę z bobu, które razem tworzą wyjątkową, intensywnie aromatyczną mieszankę smaków. Wystarczy tylko podsmażyć mięso, dodać nasz sos, wrzucić tofu i mamy gotowe, sycące i pyszne danie!
Skład: przecier JABŁKOWY, pasta SOJOWA, olej palmowy, ekstrakt z drożdży, pasta czosnkowa, skrobia kukurydziana, pasta czosnkowa, pasta imbirowa, mirin bezalkoholowy, chiński sos chili, cukier, olej SEZAMOWY, szalotka, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, sól), skrobia ziemniaczana, glutaminian sodu, sól, czarny pieprz, barwnik karmelowy, aromaty, barwnik paprykowy.